ssl-certificatesMinden tárhely csomagunkhoz ingyen SSL tanúsítványt adunk. Nem ajándékba, nem akció keretében és nem csak most! Ez visszavonásig mindenkinek jár.

2014-ben elindult egy kezdeményezés, mely szerint legyen minden weboldal biztonságos. Akkor jó a weboldal, ha a közötte és a kliensek böngészői között lévő kapcsolat biztonságos. Már egy ideje a Google keresője is előnyben részesíti azokat az internet oldalakat, melyek SSL tanúsítvánnyal lettek publikálva. Ez a Let’s Encrypt project. Hál istennek pár nagy cég mögé állt, így életképes lehet hosszú távon. Érdekes lesz azért, hogy mit fognak lépni a nagy SSL forgalmazó cégek, akinek most a kenyerük “veszélybe kerülhet”, de nekünk, végfelhasználóknak ez még jó is lehet. Bár az igaz, hogy ez a legegyszerűbb tanúsítvány, se “greenbar”, se egyéb extra, de a weboldal tulajdonosok 95%-ának tökéletesen megfelel és így marad az SSL brókereknek is a piacból egy szép nagy szelet.

A lényeg, hogy amíg ez a megoldás támogatott, addig a hosztolj.hu minden egyes tárhely csomagjához díjmentesen adja ezt a szolgáltatást. Ráadásul a tárhely kezelő adminisztrációs felületünkön egy kattintással lehet aktiválni, mindenféle technikai ismeret nélkül. Eddig ez egy “földi halandó” számára bonyolult folyamat volt, az esetek nagy részében vagy a tárhely szolgáltató installálta fel a megrendelés után, vagy egy szakembernek fizetett az ügyfél, így a tanúsítvány árán felül még adminisztrációs költségek is felmerültek.

ingyen-ssl-lets-encrypt-plesk-07

Az ingyen SSL tanúsítvány a jelenlegi formájában publikus BÉTA tesztelési fázisban van, hibák, kompatibilitási problémák előfordulhatnak. Cégünk az elmúlt hónapokban részt vett a termék fejlesztésének tesztelésében és azért merjük kiajánlani ügyfeleinknek, mert az eddigi felhasználás során hibát nem tapasztaltunk. Sőt… a böngésző kompatibilitása jobb, mint sok, drága pénzért beszerezhető SSL tanúsítványé. A szolgáltatásról bővebben a Let’s Encrypt hivatalos internet oldalán olvashatnak.

Most viszont nézzék meg, hogy a hosztolj.hu felületén milyen egyszerű beállítani a honlap biztonságos elérését pár kattintással:

1. A tárhely kezelő felületen, mely itt érhető el, a megfelelő domain vagy aldomain név kiválasztása után kattintson a Let’s Encrypt gombra.

ingyen-ssl-lets-encrypt-plesk-01

2. Adja meg az e-email címét, ahová az SSL tanúsítvánnyal kapcsolatos értesítéseket fogja kapni (pl: lejárat) és nyomja meg az INSTALL gombot. A rendszer automatikusan beállítja a fiókja e-mail címét, de ha mást szeretne megadni, lehetősége van rá. A tanúsítványa pár másodperc alatt elkészül és már használatba is veheti.

ingyen-ssl-lets-encrypt-plesk-02

3. A Hosting Settings gomb megnyomásával ellenőrizheti, hogy az elkészült tanúsítvány rendesen a helyére került-e.

ingyen-ssl-lets-encrypt-plesk-03

Ha minden rendben van, márpedig rendben lesz, a következő képernyőt kell, hogy lássa:

ingyen-ssl-lets-encrypt-plesk-04

4.Végezetül nyissa meg a kedvenc böngészőjét, gépelje be honlapjának címét, ügyelve arra, hogy https://-rel kezdődjön és ellenőrizze a tanúsítványát. Ha minden rendben van, akkor a következőket kell, hogy lássa, természetesen a böngészője típusa és a beállított nyelv függvényében:

ingyen-ssl-lets-encrypt-plesk-05

ingyen-ssl-lets-encrypt-plesk-06